Hela Näsets vardagsrum

Med fötterna i myllan och hjärtat i köket

I ett korsvirkeshus på Mellangatan i Skanör på lagar vi mat efter årstiderna och har gjort så länge man kan räkna. Nästan i alla fall.

En Gästgifvaregård är tänkt att vara en orts samlingsplats och det har Skanörs Gästis också varit sedan 1500-talet. Restaurangen har faktiskt flyttat runt genom åren och funnits i nuvarande byggnad sedan 1888.

Här har människor firat och sörjt i över hundra år

På våra golv har människor friat, tagit en snaps för mycket, spillt rödvinssås mitt i ett skratt, skålat över födelsedagar och andats ut efter en lång vecka i århundraden. Och så vill vi fortsätta ha det tillsammans med dig och de du väljer att ta med som sällskap för kvällen. Om du inte vill koppla av ensam i vår bar eller vid ett lugnt bord vid fönstret.

I vårt Skånska korsvirkeshus kan du sänka axlarna och knäppa översta knappen på skjortan, om du vill. Du får också komma hit i högklackat och monokel, om du känner för det. Vi tycker om att anpassa oss för att ge dig det du är sugen på just för kvällen. För här får du liksom lite av allt det fina och enkla samtidigt. Den folkliga rivieran, traditionella nytänket, pittoreska vardagsunnandet och gemytlig lyx är alla motsatsord ihopsatta. Och det är precis så vi vill vara.